Wij geloven in behandelingen op maat en werken aan een direct meetbaar resultaat!

Definitief ontharen

Get Adobe Flash player Get flash to see this player


Ontharen IPL staat voor Intense Pulsed Light ("flitslicht"). Door middel van dit licht kunnen we ongewenste haargroei, acné, couperose, Spider naevi en huidveroudering effectief behandelen.

Met de veilige ontharingsmethode door middel van flitslicht van de MedCos® IPL met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%*.

De MedCos® IPL geleidt het licht uit de lamp naar het behandelgebied. In het unieke MedCos® IPL-systeem wordt met dit gefilterde en veilige licht de huid bereikt. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Het haar geleidt deze warmte naar de haarwortel. Wanneer de haarwortel wordt vernietigd, kan er geen haar meer uit groeien. Aangezien de behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment (melanine), worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Hoe lichter de huid, hoe duidelijker het verschil is tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. De MedCos® IPL heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidtypes waardoor de capaciteit licht wordt aangepast aan de behoeften.

De behandelkop van de MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een lichte prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt binnen enkele uren. De duur van de behandeling varieert per gebied, en is door de technische eigenschappen en de grote behandeloppervlakte van de MedCos® IPL zeer efficiënt en kort. Om een indicatie te geven van de snelheid waarmee de MedCos® IPL werkt volgen hier enkele veel behandelde locaties met de gemiddelde behandeltijd:

bikinilijn: 5-10 minuten per behandeling.
oksels: 5-10 minuten per behandeling.
benen: 20-30 minuten per behandeling.
volledige rug: 20-30 minuten per behandeling.
Bovenlip: 2- 4 minuten per behandeling.

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. Mede afhankelijk van huid- en haartype is een kuur van gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat*. Om het resultaat optimaal te houden, adviseren wij ieder jaar één tot twee vervolg-/onderhoudsbehandeling(en).

MedCos IPL is in haar cliënten voorlichting, reclame uitingen en promotie altijd zeer behoudend met het gemiddeld aantal noodzakelijke IPL behandelingen voor een succesvolle ontharingskuur. Bij veel door MedCos IPL behandelde cliënten wordt met 4-6 behandelingen al een haarreductie van 70-80% behaald. Echter, deze resultaten kunnen door MedCos en/of andere IPL/Laser aanbieders/merken nooit worden gegarandeerd, omdat er talrijke cliënten zijn waarbij een dergelijk resultaat, door verschillende en vooral restrictieve factoren, niet kan worden behaald.

Het eindresultaat met betrekking tot o.a. de duur van de behandelingen hangt in belangrijke mate af van de kwaliteit van voorlichting van de behandelaar en instellingen van de apparatuur gedurende de behandelingen. Blonde, grijze en rode haren bevatten nauwelijks pigment en kunnen niet worden behandeld, als mede negroïde en zeer donkere huidtypes. Geen enkele IPL en/of Laser leverancier kan garantie geven op het definitief weg blijven van de haren. Daarom kunnen we eigenlijk niet spreken over definitief ontharen maar beter spreken we over een haarreductie. Het is echter wel zo dat de haarfollikels die vernietigd zijn niet meer kunnen groeien.

Huidverjonging

Verbeteren van de textuur van de huid

Met de MedCos® IPL kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan. Het gepulseerd hoog energetisch licht wordt middels een filter van 620 NM overgebracht op de huid. De huidstructuur zal verbeteren en toont gezonder, frisser en jonger.*

Het gepulseerd licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervaagt het pigment, verdwijnen uitgezette bloedvaatjes en krijgen de poriën in de huid een fijner aspect. Daarnaast worden de huidcellen gestimuleerd en wordt er nieuw collageen aangemaakt, waardoor de huid frisser en jonger toont en de textuur van de huid verbetert.

De MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat, hangt af van de leeftijd en de verouderingsverschijnselen van de huid. De duur van een behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied en varieert van 10 tot 15 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt minimaal een periode van 2 weken. Hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat, hangt af van de leeftijd en de verouderings verschijnselen van de huid. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor een huidverjongend effect. Omdat het verouderingsproces van de huid gewoon doorgaat, adviseren wij iedere 3 maanden een onderhoudsbehandeling, teneinde het resultaat optimaal te houden.

* Om het resultaat van IPL-behandeling voor huidverjonging nog meer te optimaliseren adviseren wij dit te combineren met microdermabrasie-behandelingen en aanvullende huidverjongende crèmes

Acne

Omdat men internationaal de beperkingen van lasers erkent, concentreert de markt zich op de ontwikkeling van intens pulslicht voor de behandeling van ongewenst haar, couperose, Spider Naevi, acne en huidveroudering. Tegenwoordig vertrouwen duizenden medici en schoonheidsspecialisten op IPL en wereldwijd hebben ontelbare patiënten baat bij de resultaten.

De effectiviteit en de veiligheid van IPL behandelingen berusten op grondig klinisch bewijs dat door jaren testen is verzameld in en door vooraanstaande huidklinieken.

Research en IPL behandelingen worden internationaal uitgevoerd door zowel vooraanstaande medische wetenschappers als artsen, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Bewijzen voor de effectiviteit en de veiligheid van de behandeling zijn verzameld tijdens nauwgezette onderzoeken. Klinische resultaten over IPL zijn beoordeeld en gepubliceerd in vooraanstaande vakbladen en gepresenteerd tijdens grote medische congressen. Medcos behoort binnen de internationale wereld van IPL tot de besten.

MedCos® IPL

Bewezen veilig en effectief

De MedCos® IPL is een doorontwikkeld, veilig en technisch hoogwaardig IPL-apparaat dat werkt op basis van zichtbaar, hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Door middel van dit gepulseerde licht kunnen verschillende indicaties effectief worden behandeld. Het MedCos® IPL apparaat werkt met verschillende diafragma's en filters voor verschillende behandelindicaties.

De MedCos® IPL is met zorg vervaardigd en geproduceerd volgens zeer strenge eisen en voldoet aan de internationale geldende voorschriften. De MedCos® IPL heeft een CE-markering conform de Europese richtlijn en voldoet aan de ISO 9001:2000 en ISO 13485:2003 normen. Verder garanderen uitgebreide technische testen en documentatie de betrouwbaarheid van elke eenheid.

De MedCos® IPL is de ideale oplossing voor de behandeling van ongewenste haargroei, couperose, Spider Naevi, huidveroudering en acne. Door het grotere diafragma (effectief 10 cm2) en de snelheid van de lichtpuls (0,5 - 1,5 sec.) kan met de MedCos® IPL sneller een oppervlakte van de huid behandeld worden en is tot 50% kortere behandelingstijd mogelijk in vergelijking met veel andere aanbieders.

Behandelingen

De behandelingen met de MedCos® IPL zijn veilig, nagenoeg pijnloos en door middel van het hoog energetisch gepulseerd licht kan een optimaal resultaat bereikt worden. Sommige delen van het lichaam kunnen direct na de behandeling iets gevoeliger zijn en een beetje rood worden of lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken.

Ontharen:

Met de veilige ontharingsmethode, door middel van flitslicht van de MedCos® IPL, kan ongewenste haargroei op iedere locatie op het lichaam of gelaat verwijderd worden.

Couperose:

Met de MedCos® IPL kan couperose zeer effectief en veilig behandeld worden. De storende verwijde bloedvaatjes worden definitief verwijderd.

Huidverjonging:

Met de MedCos® IPL kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan. De huidstructuur verbetert en toont gezonder, frisser en jonger.

Acne:

Met de MedCos® IPL wordt o.a. de huidbacterie P.Acnes met behulp van het zichtbare hoog energetisch gepulseerd licht, effectief bestreden. De huid zal tot rust komen en de acne zal zienderogen verminderen.

Veel gestelde vragen IPL Behandeling

Waar wordt de MedCos® IPL voor gebruikt?

De MedCos® IPL wordt toegepast voor de behandeling van ongewenste beharing.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling met de MedCos® IPL duurt 15 tot 90 minuten. De duur van een behandeling hangt in grote mate af van het oppervlak van het te behandelen gebied.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. U ervaart tijdens de lichtflits slechts een gevoel zoals bij een speldenprikje, gevolgd door een warm tintelend gevoel.

Hoe reageert de huid na een behandeling?

Na een behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins rood wordt en/of dat er kleine puntjes ontstaan. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt meestal 1 tot 2 dagen na de behandeling.

Hoe lang blijft het resultaat aanwezig?

Het resultaat met de MedCos® IPL is permanent. Wel kunnen er uit andere haarfollikels weer nieuwe haartjes ontstaan.

Zijn er risico's en / of complicaties?

In de zeldzame gevallen kan de huid wat gaan schilferen of kan er hypo- of hyperpigmentatie optreden. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.


Strak Contourclinic | Buitenvoort 20 | 5706 GA Helmond | telefoon +31(0)492 43 23 23 | mail info@strakclinic.nl